10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Tarifi-Yemek Tarifleri
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası Tarifi
Malzemeler
•75 g (5 çorba k ) Sana
•100 g (l orta boy) soğan (piyaz doğranmış) (bkz sayfa 108)
•200 g konkase domates
•5 adet sivribiber
•tuz
•taze çekilmiş karabiber
•500 mi (2
su bardağı) sıcak su
•15 kalem kuzu pirzolası
•kekik
Yapılışı:
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası
BEĞENDİLİ KUZU SAHAN PİRZOLASI,HAZIRLIK
Sana'yı bir tavada kızdırıp, tuzlanmış ve biberlenmiş kuzu pirzolalarını sık sık alt üst ederek her iki yanlan iyice renk alıncaya kadar sote edin Yine Sana'da sote edilmiş soğan, si vribiber ve konkase domates ile bir sos hazırlayın Domates sosunu kuzu pirzolalarının üzerine döküp, kekiği ektikten sonra,yemeğin üzerine kapayıp pirzolaları ağır ateşte 30 dakika daha pişirin Beğendiyi ısıtıp, kaşarpeyniri rendesini ekleyin Pirzolaları beğendi ile servis yapın
BEĞENDİLİ KUZU SAHAN PİRZOLASI HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp,halka şeklinde doğrayın Çorba kaşığı Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin Yağ kızınca 5 kalem pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup,sık sık alt üst ederek,pirzolaların her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar,yaklaşık 5 dakika pişirin Pişen pirzolaları bir sahana dizin Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin
Tavadaki yağı dökün Bu kez kalan 2 çorba kaşığı Sana'yı tavaya koyup,orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ilave edin Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürün Konkase domatesi ve sivribiberi ekleyip,domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin Tuzunu ve biberini kontrol edin Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarım ağır ateşte 30 dakika daha pişirin Beğendiyi önceden ısıtılmış bir kaba koyun Üzerine pirzolaları yerleştirin En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp,sıcak olarak servis yapın
|
|
|