Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi




Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi

Malzeme Listesi:

Adana Kebaplı Börek

Kebabı İçin:

400 Gr Kuzu Eti

50 Gr Kuyruk Yağı

Tuz

Hamuru İçin:

2 Su B Un

1 Çay B Sulu Yoğurt

Dörtte Bir Maya

Tuz,Su

Üzeri İçin Bir Yumurta Sarısı

Yoğurtlu Patlıcan İçin:

1 Kuru Soğan

2 Diş Sarımsak

1 Kavanoz Soslu Patlıcan

Zeytinyağı,Tuz,Yoğurt

Sumaklı Soğan Salatası İçin:

2 Kuru Soğan

1 Tutam Maydanoz

2 Çorba K Sumak

Hazırlanışı:

Kuzu kuş başı ve kuyruk yağını zırhtan geçirip ince bir şekilde kıyıyoruz Tuzunu ekleyip yoğuruyoruz Hamuru için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz Maya, sulu yoğurt ve biraz su döküp mayayı çözüyoruz

Unun üzerine tuz serpiyoruz Mayayı çözdükten sonra unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Mayalanması için dinlendiriyoruz Yoğurduğumuz kıymalı harcı tahta şişlere geçiriyoruz Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz

Mayalanan hamurdan kebaplarımızın sayısına göre parçalar kopartıp oval bir şekilde açıyoruz Kebapların fırından çıkarıp hamurların baş kısmına şişlerinden çıkarıp rulo olarak sarıyoruz Fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Yoğurtlu patlıcan için, soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz

Soslu patlıcanı ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ekledikten sonra altını kapatıyoruz Sumaklı soğan salatası için, ince doğranmış soğan ve maydanozu sumakla iyice karıştırıyoruz Servis tabağına önce soğan salatasını ardından patlıcan ve yoğurdu koyuyoruz

Kebaplı börekleride kenarına koyup servis ediyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla