Konu
:
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi
Oktay Usta Adana Kebaplı Börek Tarifi
Malzeme Listesi:
Adana Kebaplı Börek
Kebabı İçin:
400 Gr
Kuzu Eti
50 Gr
Kuyruk Yağı
Tuz
Hamuru İçin:
2 Su B
Un
1 Çay B
Sulu Yoğurt
Dörtte Bir Maya
Tuz,Su
Üzeri İçin Bir Yumurta Sarısı
Yoğurtlu Patlıcan İçin:
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Kavanoz Soslu Patlıcan
Zeytinyağı,Tuz,Yoğurt
Sumaklı Soğan Salatası İçin:
2 Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
2 Çorba K
Sumak
Hazırlanışı:
Kuzu kuş başı ve kuyruk yağını zırhtan geçirip ince bir şekilde kıyıyoruz
Tuzunu ekleyip yoğuruyoruz
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz
Maya, sulu yoğurt ve biraz su döküp mayayı çözüyoruz
Unun üzerine tuz serpiyoruz
Mayayı çözdükten sonra unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Mayalanması için dinlendiriyoruz
Yoğurduğumuz kıymalı harcı tahta şişlere geçiriyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz
Mayalanan hamurdan kebaplarımızın sayısına göre parçalar kopartıp oval bir şekilde açıyoruz
Kebapların fırından çıkarıp hamurların baş kısmına şişlerinden çıkarıp rulo olarak sarıyoruz
Fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Yoğurtlu patlıcan için, soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz
Soslu patlıcanı ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ekledikten sonra altını kapatıyoruz
Sumaklı soğan salatası için, ince doğranmış soğan ve maydanozu sumakla iyice karıştırıyoruz
Servis tabağına önce soğan salatasını ardından patlıcan ve yoğurdu koyuyoruz
Kebaplı börekleride kenarına koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul