Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Tavuk Göğsü

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Tavuk Göğsü




Tavuk Göğsü Tarifi

Sakızlı Tavuk Göğsü Yapılışı

Sakızlı Tavuk Göğsü Malzemeler

2 Kahve Fincanı Pirinç Unu

2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası

5 Su Bardağı Süt

2 Su Bardağı Tozşeker

1/2 Tavuk Göğsü

1/2 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız


Sakızlı

Sakızlı Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk etini haşlayark ince künefe teli şeklinde didikleyelimPirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü bir arada pişirip 10 dk kadar mikserde çırpalım Çırma işlemimiz bittikten sonrada üzerine tavuk etimizi ekleyelim 1 kepçe kadar tavuksuyu ve sakız ekleyerek tahta kaşık yardımıyla ezerek çırpalım Hazırlamış olduğumuz tavuk göğüsü ne kadar iyi dövülürse okadar lezzetli olacaktır Tavuk göğüsümüzü yayvan bir tepsi içerisine dökerek soğutup üzerinede tarcın serpiştirerek servise sunabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla