10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Yemek Tarifi - 4 Kişilik-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Yemek Tarifi - 4 kişilik
Kalori : 170 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 25 dk
Zorluk : 1
Mutfaklar : Akdeniz,Türk
Özellik : Davet Yemekleri,Diyet Yemekleri,Vejeteryan
Tür : Sebze Yemekleri,Zeytinyağlılar,Ziyafet
Öğün : Akşam Yemeği,Ara,Diğer
Malzemeleri
4 Adet Enginar
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
15 Adet Arpacık Soğan
1 Kaşık Limon Suyu
5 Kaşık Bezelye
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Soyulup temizlenmiş enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletelim Sızma zeytinyağını kızdırıp,arpacık soğanları,küp doğranmış havuçları ve küp doğranmış patatesleri ekleyip soteleyelim Enginarların ağız kısmı tavaya gelecek şekilde ekleyip,limon suyu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatalım Enginarlar pişmeye yakın bezelye,ince kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edip tüm malzemeler yumşayıncaya değin (5 dakika)pişirelim Soğuduktan sonra servis edelim
|
|
|