Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kabak - Tulum Peynirli Kabak Yemeği - Kabak Cevizlemesi Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kabak - Tulum Peynirli Kabak Yemeği - Kabak Cevizlemesi Nasıl Yapılır




cevizli kabak - tulum peynirli kabak yemeği - kabak cevizlemesi nasıl yapılır

Malzemeler

500 gr kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tablet Knorr Et Bulyon
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı tulum peyniri
½ demet dereotu
Az su
Bir miktar karabiber
1 su bardağı yoğurt (üzeri için)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (üzeri için)
1 su bardağı yarım ceviz
3 adet taze soğan

Hazırlanışı

1 Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin Dereotunu, kuru soğanı ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın Kabakların kabuklarını kazıyıp yarım halka şeklinde doğrayın
2 Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirin Soğanlar renk alınca içine kabakları ilave edip kavurmaya devam edin
3 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, Knorr Et Bulyon tabletini ve karabiberi ekleyip karıştırın Sebzelerin üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin
4 Üzeri için bir kaseye yoğurdu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi koyup bir çatal yardımı ile çırpın
5 Pişen yemeğin içine tulum peynirini, cevizleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak olarak yanında Knorr Sarımsak Çeşni’li yoğurt ile servis edin

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla