Konu
:
Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır
Taze Soğanlı Dana Eti nasıl yapılır?
Malzemeler:
200 gram dana eti
Yarım demet taze soğan
5-6 diş sarımsak
1 fincan sıvıyağ
Pişirmek için sos:
1 tatlı kaşığı istiridye sosu (oyster)
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tutamcık şeker
1 tutamcık zencefil
Birkaç yemek kaşığı tavuk suyu (bulyonla hazırlanmış da kullanılabilir)
Marinat:
1 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam karbonat
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tutam tuz
Yapılışı:
1
Öncelikle marinat malzemelerini karıştırıp (karbonat ve nişastayı suda eriterek) eti karışımla ovalım
Marinatı bir torbaya koyup etleri de onun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletelim
2
Wog tavaya 1 fincan sıvı yağ koyalım
Wogu yüksek ateşte, tavayı devamlı çevirip her yerine ateş gelmesini sağlayarak kullanmak gerekiyor
Yağın içine marinatıyla birlikte etleri koyun birkaç dakika pişirin
Yağını süzerek etleri alın
3
Aynı tavaya doğranmış yeşil soğan ve sarımsakları koyun
Bunları bir-iki dakika pişirip içine tavuk suyu ve etleri ilave edin
Azıcık tuz, şeker ve zencefil, birer tatlı kaşığı soya ve istiridye sosu ilave edin
Bir taraftan wogu çevirmeyi ihmal etmeyin
4
Etler güzelce pişince servis tabağına alın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul