Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Dana Eti Nasıl Yapılır




Taze Soğanlı Dana Eti nasıl yapılır?

Malzemeler:

200 gram dana eti

Yarım demet taze soğan

5-6 diş sarımsak

1 fincan sıvıyağ

Pişirmek için sos:

1 tatlı kaşığı istiridye sosu (oyster)

1 tatlı kaşığı soya sosu

1 tutamcık şeker

1 tutamcık zencefil

Birkaç yemek kaşığı tavuk suyu (bulyonla hazırlanmış da kullanılabilir)

Marinat:

1 yemek kaşığı soya sosu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam karbonat

1 tatlı kaşığı nişasta

1 tutam tuz

Yapılışı:

1 Öncelikle marinat malzemelerini karıştırıp (karbonat ve nişastayı suda eriterek) eti karışımla ovalım Marinatı bir torbaya koyup etleri de onun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletelim

2 Wog tavaya 1 fincan sıvı yağ koyalım Wogu yüksek ateşte, tavayı devamlı çevirip her yerine ateş gelmesini sağlayarak kullanmak gerekiyor Yağın içine marinatıyla birlikte etleri koyun birkaç dakika pişirin Yağını süzerek etleri alın

3 Aynı tavaya doğranmış yeşil soğan ve sarımsakları koyun Bunları bir-iki dakika pişirip içine tavuk suyu ve etleri ilave edin Azıcık tuz, şeker ve zencefil, birer tatlı kaşığı soya ve istiridye sosu ilave edin Bir taraftan wogu çevirmeyi ihmal etmeyin

4 Etler güzelce pişince servis tabağına alın Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla