Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Pay-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Pay-Yemek Tarifleri




Pırasalı Pay Malzemeleri

Pırasalı Pay (İsviçre)

4 kişilik
1,5 büyük pırasa
1 adet büyük soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamuru için:
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

Pırasaları ve soğanı küçük dilimler halinde doğrayın Bu karışım çok az sıvı yağ ile birlikte kapağı kapalı bir tencere içinde, pırasaların ve soğanların diriliği gidene kadar pişirin Bir taraftan da yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt ve aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun Hamuru, fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı cam tepsi içine yayın Hamuru üzerine pırasaları yerleştirin Fırına sürüldükten 15-20 dakika sonra, tulum ve kaşar peyniri rendelerinden oluşan karışımı da ekleyin Pırasalı pay soğumadan servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla