Yalnız Mesajı Göster

Yunan Mutfağı Midye Salması Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfağı Midye Salması Tarifi




Yunan Mutfağı Midye Salması Tarifi

Malzemeler

3 bardak kaynar su

Birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber

1 bardak zeytinyağı

2 kaşık domates salçası

2 bardak pilavlık pirinç

1 kilo soğan

100 adet orta boy kabuklu midye

Tarif Bilgileri

Kategori: Yunan Mutfağı

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır

Madam Marika Polatos'un tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla