Yalnız Mesajı Göster

Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir - Saray Usulü Enginar

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir - Saray Usulü Enginar




Enginar tarifi - enginar nasıl pişirilir - saray usulü enginar

4 Kişilik Malzeme :

4 ad Taze Enginar,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı Un,
2 ad Limon suyu,
1 ad Havuç,
2 ad Patates,
8 ad Arpacık Soğan,
1 çay kaşığı Tuz ve Şeker,
5 bardak Su,
1 tutam Dereotu

Tarifi:

Enginarlar 6 cm sapıyla birlikte ayıklanır Havuç ve patatesler parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkarılır

Arpacık soğanlar ayıklanıp, enginarların üstüne konur Ayrı bir tencerede un tuz, şeker, yağ, limon suyu ve su karıştırılıp, enginarların üzerine süzdürülür

Üzeri yağlı kağıt ile kaplanıp, kapağı kapatılarak orta ateşte 1,5 saat pişirilir Soğuduktan sonra üzerine bezelye, iç bakla ve dereotu konarak servis edilir

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla