10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Tarifi - Enginar Nasıl Pişirilir - Saray Usulü Enginar
Enginar tarifi - enginar nasıl pişirilir - saray usulü enginar
4 Kişilik Malzeme :
4 ad Taze Enginar,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı Un,
2 ad Limon suyu,
1 ad Havuç,
2 ad Patates,
8 ad Arpacık Soğan,
1 çay kaşığı Tuz ve Şeker,
5 bardak Su,
1 tutam Dereotu
Tarifi:
Enginarlar 6 cm sapıyla birlikte ayıklanır Havuç ve patatesler parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkarılır
Arpacık soğanlar ayıklanıp, enginarların üstüne konur Ayrı bir tencerede un tuz, şeker, yağ, limon suyu ve su karıştırılıp, enginarların üzerine süzdürülür
Üzeri yağlı kağıt ile kaplanıp, kapağı kapatılarak orta ateşte 1,5 saat pişirilir Soğuduktan sonra üzerine bezelye, iç bakla ve dereotu konarak servis edilir
alıntı
|
|
|