Etli Bezelye Nasıl Yapılır?
Etli Bezelye-Yemek Tarifleri • 250 gr kuşbaşı dana
• 1 kg iç bezelye
• 3 yemek kaşığı terayağ
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 2 adet çarliston biber
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı et suyu
• ½ su bardağı arpa şehriye
• Tuz?karabiber
Tarif
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun
En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuz-karabiber ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin
Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun
Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin
|