Yalnız Mesajı Göster

Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bezelye Nasıl Yapılır?




Etli Bezelye-Yemek Tarifleri • 250 gr kuşbaşı dana

• 1 kg iç bezelye

• 3 yemek kaşığı terayağ

• 1 adet kuru soğan

• 2 adet domates

• 2 adet çarliston biber

• 3 diş sarımsak

• 3 su bardağı et suyu

• ½ su bardağı arpa şehriye

• Tuz?karabiber

Tarif

Kuru soğanı piyazlık doğrayın

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın

Sarımsakları ayıklayıp, kıyın

Tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuşbaşı dana etlerini ilave edip, etler renk alana kadar kavurun

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip, soğanlar kavurulup, pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin Daha sonra içine doğranmış çarliston biberleri ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurun

En son olarak içine bezelyeleri ekleyip, karıştırın Doğranmış domatesleri, etsuyunu, tuz-karabiber ilave edip, bezelyeler pişinceye kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin

Tavada kalan 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine arpa şehriyeleri ekleyip, kavurun

Bezelyeler piştikten sonra margarin ile sote ettiğiniz arpa şehriyelerini ekleyip, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirip, yemeği sıcak olarak dereotu ile süsleyip servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla