Yalnız Mesajı Göster

Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
½ Çorba Kaşığı Soya Sosu
Tuz , Karabiber
3 Diş Sarmısak
2 Adet Tavuk Göğsü
300 gr Mantar
2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

HAZIRLANIŞI
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim Mantarları dörde bölelim Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım Ateşi kısalım
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim Sıcak olarak servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla