10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Enginar - Enginar Göbeği Nasıl Pişirilir - Fransız Usulü Enginar Tarifi
soslu enginar - enginar göbeği nasıl pişirilir - Fransız usulü enginar tarifi
Malzeme (4 kişilik):
4 büyük veya 8 küçük enginar göbeği,
tuz,
30 gr (tepeleme bir çorba kaşığı) un,
50 gr tereyağı,
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi,
50 gr gravyer veya kaşer peyniri rendesi,
Morney sosu:
40 gr tereyağı,
30 gr (tepeleme bir çorba kaşığı) un (elenmiş),
2 su bardağı süt, (yarım litre)
tuz,
karabiber,
1 yumurta sarısı
Hazır enginar göbeklerini içine tuz ve 30 gr un atılmış bol kaynar suda 30 dakika haşlayın
Morney sosu hazırlamak için :
40 gr tereyağı, küçük ve dibi kaim bir tencerede ağır ateşte eritin Yağ erir erimez, ateşin altım hafifçe açıp bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak 30 gr unu ilave edin Karıştırmaya devam ederek unu, rengi hafifçe dönene kadar pişirin
Soğuk sütü bir defada ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın Süt kaynar kaynamaz ateşi hafifçe kısarak tuzunu ve biberini katıp 5-10 dakika pişirin Bu sırada, dibinin tutmaması için, arasıra karıştırmayı ihmal etmeyin Tencereyi ateşten alıp yumurta sarısını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın Bu sırada fırınınızı 6/7 dereceye getirip ısıtın
Enginar göbekleri pişince tencereyi ateşten alıp enginar göbeklerini bir kevgire çıkarın
Bir tavada 30 gr tereyağı orta ateşte eritin Yağ kızınca ateşi kısıp haşlanmış enginar göbeklerini ilave edip ara sıra çevirerek 3-5 dakika pişirin
Ateşe dayanıklı çukurca bir servis kabını hafifçe yağlayıp tereyağda sote edilmiş enginar göbeklerini yerleştirin Üzerlerine Morney sosu, küçük parçalar halinde kalan 20 gr tereyağı, gravyer veya kaşer peyniri rendesini ve ufalanmış bayat ekmek içini serpiştirip kabı ısıtılmış fırına sürün
15 dakika pişirdikten sonra kabı fırından alıp, hemen servis edin
alıntı
|
|
|