Konu
:
Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et Tarifleri
Baharatlı Tavuk Izgara
Mutfak: Türk Mutfağı
Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri
Yapım Süresi: 60dk
Servis: 6
Zorluk: Orta
Yemeğin Malzemeleri :
1
5 Kg kemiksiz but
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8 Çorba kaşığı beyaz şarap
1 Adet orta boy soğan
1 Diş sarmısak
Yarım çay kaşığı tarhun
Kekik yada biberiye
Yemeğin Hazırlanışı :
Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin
Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin
Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün
Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin
Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul