10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Musakka Tarifi - Patlıcan Musakka Malzemeleri - Musakka Tarifleri
Patlıcan Musakka tarifi - Patlıcan Musakka malzemeleri - musakka tarifleri
Malzemeler :
- 1 Kg patlıcan
- 250 gr kıyma
- 3 Orta boy soğan
- 2 sivri biber
- 4 Adet domates
- 1 Tutam maydanoz
- Tuz, Karabiber, Kekik, Bir tutam şeker
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanlar çizgili soyularak, tuzlu suda acısının çıkması için bir süre bekletilir
- Küp küp doğranan patlıcanlar, kızgın yağda kızartılır
- Süzülerek, orta boy bir fırın tepsisinin altına yayılır
- Üzerine bir tutam toz şeker gezdirilir
- İç malzemesinin yapımına geçilir
- Soğanlar ince ince doğranıp, sıvı yağda pembeleştirilir
- Ardından ince kıyılmış 1 sivri biber ve kıyma soğanlara eklenerek, bir arada kavrulur Bunun süresi kıymanın suyunu çekeceği kadar bir zamandır
- Küp doğranmış 3 domatesler bu karışıma eklenir Eğer mevsiminde sulu domates yoksa, bir tatlı kaşığı kadar salça ile de renklendirilebilir
- Baharatlar ve ince kıyılmış maydanozlar da karışıma eklenip, biraz daha çevrilir
- Bu karışım tepsiye yaydığımız patlıcanların üzerine serilir
- Yuvarlak dilimlediğimiz 1 domates, ince dikine kesilmiş 1 biber, bir kaç dal maydanoz ile üzeri süslenip orta hararette fırında yarım saat fırınlanır
|
|
|