Konu
:
Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi
Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi
Malzemeler
1 kg
Un (baklavalık)
500 gr
Buğday nişastası
4 adet Yumurta
5 çay kaşığı Tuz
13,5 su bardağı Su
11 su bardağı Fıstık içi (çekilmiş)
800 gr
Tereyağı
8 su bardağı Şeker
1/2 litre Süt
4 çorba kaşığı İrmik
Yemeğin Tarifi
Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın
Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın
15 dakika dinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurları 8'er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin
Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın
1
Açtığınız yufkaların her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin
Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin, irmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir
Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun
2
Hamurları mektup zarfı şeklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin
800 gram tereyağını eritin
Eritilmiş tereyağını tepsiye dokun
Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin
Bu arada şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu kaynatın
Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun
Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün
Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın
(15-20 kişilik)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul