10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır
Karnıyarık tarifi - Karnıyarık nasıl yapılır
Malzemeler
-6 adet orta boy patlıcan
-2 adet soğan
-2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
-250 gr Kıyma
-2-3 adet yeşil biber
-1-2 diş sarımsak
-1/3 bardak çiçek yağı
-2 çorba kasığı margarin
-2 bardak sıcak su suyu
-Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyun Patlıcanların üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın
Patlıcanları çinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin
Patlıcanları tuzlu sudan hafif sıkarak ve acısını çıkararak alıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın Her tarafını iyice kızartın
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, kıymayı ilave edin Bu karışımı kavurmaya devam edin
Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin 1-2 dakika daha kavurun
Domatesleri ilave ederek kavurun Yaz mevsimi değilse, salça kullanabilirsiniz Burada salçanın 1 kaşıklık kısmını kullanın
Hafifçe renk alınca, ateşten alın Tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın
Tüm bu hazırladığımız karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun Üzerlerine birer dilim domates ve boyuna uzunca doğranmış biber koyun Eğer varsa, ince kıl biberleri bütün olarak da koymak karnıyarığa çok yakışır
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin Eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafına yaybilirsiniz
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu karıştırıp, iç malzemesini dağıtmadan üzerlerine döküp fırında 20-30 dakika kadar pişirin
Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
|
|
|