Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri




Cevizli Patlıcan Banduması

Malzeme

500 gr patlıcan (Kalın kemer)
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
½ bağ nane (İnce kıyılmış)
2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)
150 gr tulum peyniri
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
1 su bardağı İçim Süt
Tuz

Hazırlanışı

• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin
• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun
• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın

İç Malzemenin Hazırlanışı :

• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın
• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın
• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın

Pişme Hazırlığı :

• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın
• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın Alt üst ederek kızartın
• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin
• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla