10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Köylü Biftek-Yemek Tarifleri
Malzemeler:
- 400 gr
bonfile
- 1 kabak
- 1 kereviz sapı
- 2 patates
- 1 soğan
- 2 defne yaprağı
- 2 biber
- 1 havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay b
bezelye
Hazirlanisi:
İlk olarak soğanı,1 adet kereviz sapını,2 adet patatesi,1 adet kabağı,2 biberi,1 adet havucu,tüm sebzeleri küp
olarak kesin Tavaya sıvıyağı alın Üzerine 400 gr bonfileleri kızgın yağda etleri alt üst pişirin Aynı tavada kereviz sapı,soğan,biber,havuç,defne yaprağını ilave edip soteleyin Daha sonra diğer sebzelerin üzerine küp kesilmiş patates ve kabağı ilave edip sotelemeye devam edin 2 adet domatesi küp olarak kesin Sebzelerin en son üzerine domatesleri işave edin Üzerine tuz ve karabiber ilave edin
Fırın kabına etleri dizin Etlerin üzerine karabiber ilave edin Üzerine sotelenmiş sebzeleri ilave edin Üzerine az miktarda su ilave edin Önceden ısıtılmış olan 180 dereclil fırında pişirin Fırından sebzeli köylü bifteği çıkartın Fırından çıkarttıktan sonra üzerine 1 çay bardağı bezelye ilave edin Bezelyenin üzerine kaşar peynir rendesi ilave edip tekrar fırına verin
Kaşar peynirleri eridikten sonra fırından çıkartın Garnitürü için 1 çiçek brokoliyi haşlayın Daha sonra üzerine haşlanmış brokoliyi ilave edip servis edin
|
|
|