Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Tavuk-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Tavuk-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Tavuk-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye
beşamel sos için malzeme :
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın
Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok
Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin
beşamel sosun yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin
Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin
Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün
Bir tepsiye karıştırıp yayın
Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul