10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Tarifleri Kolay Çanak Köfte Tarifi
İftar Tarifleri Kolay Çanak Köfte Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram kıyma
1 adet soğan
250 gram parça et
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye 100 gram mantar 3-4 adet domates 3-4 adet sivribiber
2 yemek kasığı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı galeta unu (veya 3-4 dilim bayat ekmek içi)
Karabiber, tuz
köfte baharı, kekik
Yapılışı:
1 Parça et haşlanır İnce ince didilir (Ya da kübik doğranarak haşlanır )
2 Pişen et, 2 kaşık yağ, küçük doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havuçla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır
3 Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup ıslatılmış ve sıkılmış ekmek (veya galeta unu),
tuz, karabiber, köfte baharı katılır Çok iyi yoğrulur Büyükçe parçalar alınarak, kâse şekli verilir Tepsiye dizilir Fırına sürülerek 15-20 dakika pişirilir (Köftenin içine kendi saldığı su birikecektir) Fırından alınır ve hazırlanan sebzeli etten doldurulur
4 Dilimlenmiş domatesler, sebzenin üzerine kapak yapılır Onun da
er yerleştirilir
andığı sudan 1-2 kaşık dökülür Çok az tuz, (köfteye tuz konduğu unutulmamalıdır) karabiber, kekik konarak karıştırılır
6 Hazırlanan sos, biberlerin üzerine gezdirilir Birer kürdan batırılır Fırına sürülür Patates püresi ve pilavla iyi gider
Not: Parça et kullanılmayabilir
|
|
|