Konu
:
Kolay Lezzetli Gerdan Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Lezzetli Gerdan Haşlama Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Lezzetli Gerdan Haşlama Tarifi
Kolay Lezzetli Gerdan Haşlama Tarifi
Malzemeler
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
İki buçuk su bardağı su
Tuz, karabiber
Sosu için: 3 iri diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
Yarım limonun suyu
Gerdan Haşlama Yapılışı
KUZU gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin
Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin
Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin
5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın
Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarmısakları ezip, sıvıyağda kavurun
Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyu ilave edip karıştırın
Yemeği tabaklara alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul