Yalnız Mesajı Göster

Bamya Yemeği - Bamya Nasıl Pişirilir - Etli Bastı - Bamya Bastı Nasıl Yapılır - Bamya Bastı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Yemeği - Bamya Nasıl Pişirilir - Etli Bastı - Bamya Bastı Nasıl Yapılır - Bamya Bastı Tarifi




bamya yemeği - bamya nasıl pişirilir - etli bastı - bamya bastı nasıl yapılır - bamya bastı tarifi

Malzemeler

750 gr bamya
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
300 gr kuzu kuşbaşı
1 Su bardağı su
2 orta boy soğan
2 adet domates
yarım tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı etsuyu
yarım limon suyu
sirke

Tarifi

Bamyaların başlarını ayılklayın, bir tencerede 2 kahve fincanı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzla 2 dakika kaynatın

Sonra süzdürüp soğutun Yağı bir tencerede kızdırın, etleri ilave ederek pembeleştirin 1 bardak suyu katın, ağır ateşte suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin

Bamyaları, başları tencerenin kenarına gelecek şekilde etlerin üzerine dizin, ortadan dörde bölünmüş soğan ve domatesi ve tuz, etsuyu ve limon suyunu da katıp üzerine küçük bir tabak kapatın, tencerenini kapağını da üzerine kapatarak 45 dakika pişirin

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla