Yalnız Mesajı Göster

Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri




Kaz eti sofralarda yerini aldı



Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz eti oldukça rağbet görüyor Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kars ve çevresinde yaygın olarak beslenen kazlar, Ekim ayının son haftasında kesilerek iyice tuzlanarak dinlenmeye bırakılıyor Daha sonra güneşte kurutuluyor Kaz yemeğini yapılışı hakkında bilgi veren Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünden Selvinaz Yılmaz, "Kazları yolunduktan sonra iyice temizleriz Daha sonra tencereye koyarak kaz eti üzerine bir miktar su koyarız Tencerenin

kapağını kapatırız ve kazı iyice pişiririz Tencerenin kapağını açtığımızda, tencerenin içinde epey yağ birikmiş olur Kaz kendi yağında kavrulduktan sonra servis yapıyoruz Biz kaz etinin en fazla bulgur pilavıyla yemeğini yaparız" dedi

Kazları ayrıca ekonomik olarak da kullandıklarını belirten Selvinaz Yılmaz, "Bu yıl 30 kazım vardı Bunlardan 15 tanesini kışlık için kesip saklarken, diğer 15 ise tanesini 60 YTL den sattım O parayla evim için gerekli olan malzemeleri aldım" diye konuştu
Tarih:



Alıntı Yaparak Cevapla