Konu
:
Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri
Kaz eti sofralarda yerini aldı
Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz eti oldukça rağbet görüyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kars ve çevresinde yaygın olarak beslenen kazlar, Ekim ayının son haftasında kesilerek iyice tuzlanarak dinlenmeye bırakılıyor
Daha sonra güneşte kurutuluyor
Kaz yemeğini yapılışı hakkında bilgi veren Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünden Selvinaz Yılmaz, "Kazları yolunduktan sonra iyice temizleriz
Daha sonra tencereye koyarak kaz eti üzerine bir miktar su koyarız
Tencerenin
kapağını kapatırız ve kazı iyice pişiririz
Tencerenin kapağını açtığımızda, tencerenin içinde epey yağ birikmiş olur
Kaz kendi yağında kavrulduktan sonra servis yapıyoruz
Biz kaz etinin en fazla bulgur pilavıyla yemeğini yaparız" dedi
Kazları ayrıca ekonomik olarak da kullandıklarını belirten Selvinaz Yılmaz, "Bu yıl 30 kazım vardı
Bunlardan 15 tanesini kışlık için kesip saklarken, diğer 15 ise tanesini 60 YTL den sattım
O parayla evim için gerekli olan malzemeleri aldım" diye konuştu
Tarih:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul