Konu
:
Tantuni Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tantuni Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tantuni Nasıl Yapılır
Tantuni nasıl yapılır
Tantuni tarifi
Malzemeler :
500 gram Kıyma
3 Adet Soğan
3 Adet Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Sumak ve Tuz
1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı
Tarif :
Tencereye kıymayı koyunuz
Bir miktar su ilave ediniz
Kıyma suyunu çekinceye kadar pişiriniziz
Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyiniz
Birkaç dakika kavurunuz
3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave ediniz
Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün
Birkaç dakika daha kavurunuz
Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın
Tencerenin kapağını kapatın
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün
Ortasını havuz biçiminde açın
Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyiniz
Yoğurarak hamur yapınız
Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın
Teflon tavada veya sacda pişiriniziz
Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayınız
Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayınız
Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırınız
Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurunuz
Rulo biçiminde sarın
Soğutmadan servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul