Yalnız Mesajı Göster

Tantuni Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Nasıl Yapılır




Tantuni nasıl yapılır Tantuni tarifi

Malzemeler :

500 gram Kıyma

3 Adet Soğan

3 Adet Yeşilbiber

3 Adet Domates

1 Paket Un

1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

2-3 Dilim Bayat Ekmek

Tuz

Salatası İçin:

1 Demet Maydanoz

1 Demet Taze Soğan

1 Adet Limon

Bir Miktar Sumak ve Tuz

1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı

Tarif :

Tencereye kıymayı koyunuz Bir miktar su ilave ediniz Kıyma suyunu çekinceye kadar pişiriniziz Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyiniz Birkaç dakika kavurunuz 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave ediniz Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurunuz Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın

Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz biçiminde açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyiniz Yoğurarak hamur yapınız Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişiriniziz

Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayınız Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayınız Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırınız Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurunuz Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapınız



Alıntı Yaparak Cevapla