Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Ekşili Brüksel

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Etli Ekşili Brüksel




brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi

Malzemeler :

* 150 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 çorba kaşığı salça
* 400 gr brüksel lahanası
* 2 su bardağı sıcak su
* 2-3 diş sarımsak
* 1 adet limon suyu
* Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz

Tarif :

* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz
* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz
* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız
* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız
* Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk pişirmeye bırakınız
* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız
* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla