Yalnız Mesajı Göster

Acem Pilavı-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı-Yemek Tarifleri




Acem Pilavı



Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin
• 500 gram kuzu eti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet sivri biber
• 2 adet taze soğan
• 1 su bardağı bezelye
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• Tuz - karabiber

Hazırlanışı :

Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz

Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz

En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla