Yalnız Mesajı Göster

Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri




Turşulu Ördek-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

iç pilav için :

1 baş soğan

50 gr tereyağı

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 su bardağı pirinç

1 kahve fincanı badem

1 çorba kaşığı fıstık

tuz, karabiber

yemek için :

iki kilo lahana turşusu (veya lahana)

1 baş soğan

150 gr margarin

kırmızı biber

150 gr tereyağ

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikinDerince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurunÖrdeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 15 saat kadar ağır ateşte pişirinPiştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla