Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanası - Patatesli Brüksel Lahanası - Havuçlu Brüksel Lahanası

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanası - Patatesli Brüksel Lahanası - Havuçlu Brüksel Lahanası




brüksel lahanası - patatesli brüksel lahanası - havuçlu brüksel lahanası

Malzemeler

1 paket brüksel lahanası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 havuç 2 patates
1-1,5 litre kaynamış su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın Lahanaları bol suyla yıkayın Soğanları soyun Yıkayıp, kurulayın Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun

Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun Kalınca küpler şeklinde doğrayın, (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz)

Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun Havuçları tencereye alın biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın

Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun Sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla