Yalnız Mesajı Göster

Kolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl Yapılır




Kolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl Yapılır

Yarım kilo taze fasulye

Yarım kilo barbunya (2 su bardağı dolusu)

1 adet büyük soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates

2 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz,karabiber,kırmızıbiber

Soğan ince kıyılır ve sıvıyağda çevrilirdomates doğranır ve pembeleşen soğana eklenip bir iki karıştırılıp hafif renk verdirilir

Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır

Ayıklanmış taze fasulye ve barbunyada eklenip karıştırılır ve 5 dk susuz kavrulur

Suyu eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirilir

NOT: Bu tip yemekleri düdüklüde yapmak hem zamandan tasarruf hem de vitamin kaybını önlemede büyük yarar sağlıyor

Normal tencerede pişirecek olursanız barbunyalar pişene kadar orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır nefisyemektarifleri



Alıntı Yaparak Cevapla