Konu
:
Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Usulü Fistikli Kadayif-Yemek Tarifleri
malzemeler:
1 kg
çiğ telkadayıf
525 gr
eritilmiş margarin
50 ml
pekmez
300 gr
iri çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için
2 kg
tozşeker (8 su bardağı)
1 lt su (4 su bardağı)
1/2 adet
limon
un suyu
Yapılışı
Bir kapta eritilmiş margarinin 1/3 ünü pekmez ile karıştırın
Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin dibine karışımın tamamını sürün Fırınınızı 150 C ye getirip ısıtın
Çiğ kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye eşit olarak serpin
Kabarık bir halde olan kadayıfı elinizle bastırın
Üzerine çekilmiş antepfıstığını serpiştirin
Kalan kadayıfı yine ovalayarak tepsiye dağıtıp, üzerine bastırın
Kalan margarini kadayıfın üzerinde gezdirin
Isıtılmış fırına sürerek kadayıf kızanncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın
Şurup kıvama gelince
limon
suyunu katıp karıştırın
Bir taşım kaynatıp, ateşten alın
Pişen kadayıfı fırından alıp biraz daha büyük bir tepsiye ters çevirerek 2-3 dakika dinlemeye bırakın
Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp, kadayıf şurubu tamamen çekinceye kadar tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul