Konu
:
Kolay Beyin Haşlaması Tarifi Beyin Haşlaması Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Beyin Haşlaması Tarifi Beyin Haşlaması Nasıl Pişirilir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Beyin Haşlaması Tarifi Beyin Haşlaması Nasıl Pişirilir
Kolay Beyin Haşlaması Tarifi Beyin Haşlaması Nasıl Pişirilir
Malzeme :
1 adet havuç
1 baş soğan
Varsa 1 baş kereviz
6 adet koyun beyni veya 2 adet dana beyni
1/4 demet maydanoz
3 adet tane karabiber tuz
Yapılışı :
1) Beyinleri soğuk suya koyunuz
2) Beyinlerin üzerindeki ince zarı soyunuz (beyin ba*yat olursa bu zar soyulmaz)
3) Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğran*mış soğanı havucu, kerevizi maydanozu, tane ka*rabiber ve tuzu koyunuz
(Sebzeleri koymaktaki maksat kokusunu güzelleştirmek ve ağırlığının git
mesi içindir)
4) Beyinin üzerlerine çıkacak kadar su ve tuz ilâve edip ateşe koyunuz
5) Orta hararetli ateşte 20 – 25 dakika kaynatınız
6) Kendi suyundan soğutup parçalamadan çıkartınız
7) İstediğiniz yerde kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul