10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır
Terbiyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır Terbiyeli Kuzu Şiş tarifi
Malzemeler :
500 gr kuzu fileminyon
2 diş sarımsak
1 adet yeşil limon
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
8 adet küçük acı kırmızı biber
8 adet taze soğan
225 gr pirinç
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
150 gr mısır
50 gr kuru üzüm
1 adet büyük tatlı kırmızı biber
3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Tarif :
Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatınız
Sarımsağı soyup, eziniz
Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkınız
Ezilmiş sarmısağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletiniz
Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayınız
Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 cm 'lik şeritlere kesiniz
Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarınız
Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletiniz
Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçiriniz
Bu arada pirinci yıkayıp, süzünüz
1,5 Su bardağı su ile haşlayınız
Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurunuz
Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyiniz
Haşlanmış pirinci katın ve karıştırınız
Köri, tarçın, bir çorba kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı şeker ve tuzu ekleyiniz
Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dk pişiriniz
Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapabilirsiniz
|
|
|