Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır




Terbiyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır Terbiyeli Kuzu Şiş tarifi

Malzemeler :

500 gr kuzu fileminyon

2 diş sarımsak

1 adet yeşil limon

1 Yemek kaşığı acı biber salçası

8 adet küçük acı kırmızı biber

8 adet taze soğan

225 gr pirinç

Yarım çay kaşığı zencefil tozu

150 gr mısır

50 gr kuru üzüm

1 adet büyük tatlı kırmızı biber

3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan

2 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı tarçın

1 Yemek kaşığı tozşeker

1 Yemek kaşığı limon suyu

Tuz

Tarif :

Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatınız

Sarımsağı soyup, eziniz

Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkınız

Ezilmiş sarmısağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletiniz

Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayınız

Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 cm 'lik şeritlere kesiniz

Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarınız

Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletiniz

Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçiriniz

Bu arada pirinci yıkayıp, süzünüz

1,5 Su bardağı su ile haşlayınız

Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurunuz

Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyiniz

Haşlanmış pirinci katın ve karıştırınız

Köri, tarçın, bir çorba kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı şeker ve tuzu ekleyiniz

Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dk pişiriniz

Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla