Konu
:
Gevrek Simit-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Gevrek Simit-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gevrek Simit-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
1 kg un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı pekmez
YAPILIŞ TARİFİ
Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin
Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin
1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın
Unu hamur yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin
Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin
v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın
Susamı geniş bir tabağa yayın
Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın
Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Çay ve beyaz
peynir
eşliğinde sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul