Yalnız Mesajı Göster

Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık Tarifi Oktay Usta




Karnıyarık Tarifi Oktay Usta



Oktay Usta'nın o damak çatlatan karnıyarığını yediniz mi? Deneme fırsatınız olmadıysa denemekten zarar gelmez

Malzemeleri

•6 adet orta boy patlıcan

•2 su bardağı su

•2 adet orta boy soğan

•250 gram kıyma

•3 adet domates

•1 yemek kaşığı salça

•Tuz

•Karabiber

•İnce doğranmış maydanoz

•2 su bardağı sıvı yağ

Karnıyarık yapılışı

Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer bırakıp patlıcanlar tüm soyulur Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir Bol tuzlu suda bir saat bekletilir Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla