Konu
:
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
Yalnız Mesajı Göster
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
Oktay Usta'nın o damak çatlatan karnıyarığını yediniz mi? Deneme fırsatınız olmadıysa denemekten zarar gelmez
Malzemeleri
•6 adet orta boy patlıcan
•2 su bardağı su
•2 adet orta boy soğan
•250 gram kıyma
•3 adet domates
•1 yemek kaşığı salça
•Tuz
•Karabiber
•İnce doğranmış maydanoz
•2 su bardağı sıvı yağ
Karnıyarık yapılışı
Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer bırakıp patlıcanlar tüm soyulur
Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir
Bol tuzlu suda bir saat bekletilir
Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır
Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır
Kıyma çok az yağda soğanla kavrulur
Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür
Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı iç doldurulur
2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir
Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul