10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Soslu Et Nasıl Yapılır
Yeşil Soslu Et nasıl yapılır Yeşil Soslu Et tarifi
Malzemeler :
1 kg az yağlı ve kemikli kuzu eti
2 adet limon
3 çorba kaşığı tereyağı
Birkaç dilim salam
1 Demet mardanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mercanköşk
2 çorba kaşığı sirke
Yeterince kaynar su
3 adet yumurta sarısı
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yeterince un
Tarif :
Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süredinlendiriniz
Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayınız
Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya diziniz
Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave ediniz
Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dk kavurunuz
Sirke ve yarım su bardağı su ilave ediniz
Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dk pişiriniz
Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol ediniz
Azaldıkça su ilave edebilirsiniz
1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkınız
Yumurta sarılarını çırpınız
Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpınız
Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst ediniz
Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz
NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz
|
|
|