Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri




Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk

MALZEMELER
1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri

3 dolmalik
biber

1 yumurta
2 sogan
1 havuç
2 taze sogan
2 çuska biber
2 dis sarimsak
4 çay kasigi nisasta
1-2 çorba kasigi soyasosu
1 çay bardagi su
2 çay kasigi tuz
2 çay kasigi tozseker
Yarim tavuk bulyon
1 çay kasigi sirke

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin Taze soganlari temizleyip ince ince
kiyin Havuçlari halka halka dograyin Dolmalik
biberleri dörde kesip ince

dograyin Sogani soyup iri iri dograyin Fistiklari soyup ikiye ayirin
Sarimsaklari soyup halka halka kiyin
Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve yumurta aki ile karistirin Sonra
yumurta sarisi ekleyip harmanlayin Tuz, ufalanmis bulyon, nisasta ilave edip karistirin
Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin Tavuklari ilave edip hafif
pembelesinceye kadar kizartin Kevgirle bir tabaga alin Taze ve kuru
sogan, sarimsak ve biberi tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle
ekleyin Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez
daha tavada 2-3 dakika kavurun
Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve
tozseker serpin Fistiklari ekleyip karistirin
ve servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla