Konu
:
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Yemekleri-Yemek Tarifleri
Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk
MALZEMELER
1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri
3 dolmalik
biber
1
yumurta
2 sogan
1
havuç
2 taze sogan
2 çuska
biber
2 dis sarimsak
4 çay kasigi nisasta
1-2 çorba kasigi soyasosu
1 çay bardagi su
2 çay kasigi tuz
2 çay kasigi tozseker
Yarim
tavuk
bulyon
1 çay kasigi sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin
Taze soganlari temizleyip ince ince
kiyin
Havuçlari halka halka dograyin
Dolmalik
biber
leri dörde kesip ince
dograyin
Sogani soyup iri iri dograyin
Fistiklari soyup ikiye ayirin
Sarimsaklari soyup halka halka kiyin
Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve
yumurta
aki ile karistirin
Sonra
yumurta
sarisi ekleyip harmanlayin
Tuz, ufalanmis bulyon, nisasta ilave edip karistirin
Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin
Tavuklari ilave edip hafif
pembelesinceye kadar kizartin
Kevgirle bir tabaga alin
Taze ve kuru
sogan, sarimsak ve
biber
i tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle
ekleyin
Havuç ve
biber
leri
tavuk
etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez
daha tavada 2-3 dakika kavurun
Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve
tozseker serpin
Fistiklari ekleyip karistirin
ve servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul