Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi




Böbrek Kavurması (4 Kişilik)

MALZEMELER

10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)

30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)

1 Soğan (ince kıyılınış)

60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)

1 Çorba Kaşığı Un

125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)

1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

8 Yumurta (hafif çırpılmış)

HAZIRLANIŞI

Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla