Konu
:
Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi
Böbrek Kavurması (4 Kişilik)
MALZEMELER
10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)
HAZIRLANIŞI
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul