10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Pratik Etli Semizotu Tarifi Etli Semizotu Yemeği
Kolay Pratik Etli semizotu Tarifi Etli semizotu Yemeği

Malzeme :
250 gr kuşbaşı et,
1 kg semizotu,
2 adet domates,
2 kaşık pirinç,
2 adet soğan,
2 kaşık yağ,
Tuz
İşlem Basamakları :
1) Semizotunu ayıklayıp, aktarma suretiyle yıkayı*nız (5 – 6 defa)
2) Süzgece çıkarıp süzülmeğe bırakınız
3) Ete, soğanı, yağı koyup hafif kavurunuz,
4) Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ete ilâve ediniz
5) 1-2 defa da domatesle karıştırıp domatesleri öl*dürünüz
6) 2 bardak sıcak su koyup etleri hafif pişiriniz
7) Semizotu ve tuzu koyup orta hararetli ateşte pi*şiriniz,
8 ) Servis tabağına boşaltıp servis yapınız,
|
|
|