Yalnız Mesajı Göster

Biberiye Soslu Pirzola-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiye Soslu Pirzola-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• ½ kg Pirzola
• 2 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı biberiye
• 2 adet domates
• tuz?karabiber

Tarif
Kuru soğanı yemeklik doğrayın

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar renk alınca içine sirkeyi, biberiyeyi, ekleyip, kavurmaya devam edin

Tuz-karabiberi, kırmızı pul biberi, doğranmış domatesi ekleyip, kavurun Domatesin suyuna göre içine az su ilave edip, orta ateşte kaynamaya bırakın

Yağsız tavayı kızdırıp, pirzolalara renk verdirin Renk verdiğiniz pirzolaları fırın kabına alıp, üzerine biberiyeli sosonu dökün

Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pirzolaların üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla