10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri
PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA Malzemeler
600 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 soğan, 1 demet pazı, Yarım çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz
Domates sos için
4 domates, 2 diş sarımsak, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 kesme şeker, tuz
PAZILI KUZU KAPAMA TARİFİ
Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin Etin suyunu süzdürün Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun Karabiber ilave edip harmanlayın Pazı yapraklarını haşlayıp mutfak tezgahına serin Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın Üzerine domates sos ilave ederek servis yapın
|
|
|