Konu
:
Lezzetli Kolay Banduma Veya İslama Tarifi Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Kolay Banduma Veya İslama Tarifi Nasıl Pişirilir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Kolay Banduma Veya İslama Tarifi Nasıl Pişirilir
Lezzetli Kolay Banduma Veya Islama Tarifi Nasıl Pişirilir
Malzemeler
• Yarım hindi veya bir bütün tavuk
• 7 adet kuru yufka
• 500 gram dövülmüş ceviz
• 500 gram tereyağı
• 2 yemek kaşığı pulbiber
• 1 çorba kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Yarım hindi veya bütün tavuğu tencereye koyun, suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu ve pul biberini atıp kısık ateşte yaklaşık 90 dakika süreyle pişirin
Pişen tavuğun suyunu ayrı bir tencereye alın, tavuğu iyice didikleyip karabiberle harmanlayın
Tencereye aldığınız tavuk suyuna 250 gram tereyağı ekleyip kaynatın
Yuvarlak börek tepsisinin içini güzelce yağlayın
Yufkaları 10 cm uzunluğunda 2 parmak genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı hazırladığınız tereyağlı ve tavuk sulu tencereye batırarak dürüm yapın
Yağlı tepsiye ufak dürümler halinde dizmeye devam edin
250 gram tereyağını iyice kızdırıp tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine fırçayla sürün
Didiklenmiş tavuğu dürümlerin üzerine serpiştirin
Dövülmüş cevizi ilave ettikten sonra tekrar üzerine dürüm dizip, tekrar fırçayla yağlayın
Aynı şekilde tavuk ve cevizi ilave ettikten sonra işlemi bitirin
Ocağı yakıp kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun
(Üzerine tavuk konulmadan fırına atın, üzeri de kızardığı zaman lezzeti çok daha artar, böylelikle hem üzeri kızarmış oluyor hem altı
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul