Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavuğu-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavuğu-Yemek Tarifleri




KAPALI KIYMALI PİDE Malzemeler

3 su bardağı un

400 gr kıyma

2 domates

1 soğan

1/2 demet maydanoz

100 gr sivribiber

1 çırpılmış yumurta

3 çay bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

50 gr tereyağı

1/2 yemek kaşığı yaş maya

2 çay kaşığı tuz, karabiber

KIYMALI PİDE TARİFİ

Un, su, tuz, maya ve şekeri bir kapta yoğurun Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin Hamuru dört eşit parçaya ayırın Un yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açın Hamuru elinize alıp iki kenarından yana doğru çekerek elips şekilde uzatın Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince kesin Biber, soğan ve temizlenmiş maydanozu ince kıyın Domates, soğan, maydanoz, biber ve kıymayı bir kapta kavurun ve soğumaya bırakın Elips şekilde hazırladığınız hamurun yarısına malzemeden ilave edip hamurun bir ucundan tutup, öbür ucuyla birleştirerek yapıştırın Üzerine bir fırçayla çırpılmış yumurta sürün Fırın tepsisini yağlayın ve pideyi kızgın fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkardığınız pideye tereyağı sürerek, sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla