Konu
:
İç Pilavlı Tavuk Dolması-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Tavuk Dolması-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Tavuk Dolması-Yemek Tarifleri
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Malzemeler :
• 1 ½ Kg Bütün Piliç
• 300 gr Pirinç
• 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 Adet orta boy soğan
• 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 Yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Derin bir tencerede bir çay kaşığı sıvı yağını kızdırın
Doğramış olduğunuz soğanları yağda bir süre kavurun
Daha sonra, fıstık ve bir kaşık tereyağını kavurduğunuz soğanların içerisine ilave edin
Temizleyip yıkamış olduğunuz pirinçleri de bu karışıma ekleyerek, kavurmaya devam edin
Harcın içine son olarak kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin
Kavurma işlemi bittikten sonra yıkamış olduğunuz Keskinoğlu bütün pilicin içini bu karışımla doldurup, fırın ipiyle ayaklarını bağlayın
İçini doldurduğunuz pilici fırın poşetine koyduktan sonra tepsiye yerleştirin
200 C derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 1,5 saat pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul