Konu
:
Sebzeli İncik Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli İncik Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli İncik Nasıl Yapılır
Sebzeli İncik nasıl yapılır
Sebzeli İncik tarifi
Malzemeler :
2 adet soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet havuç
Fesleğen
2 adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml
etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik
Tarif :
Soğan, sarmısak ve havuçları soyunuz
Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayınız
Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırınız
Una bulayıp, sirkeleyiniz
Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırınız
Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartınız
Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çeviriniz
Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave ediniz
Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1,5 saat yavaş yavaş pişiriniz
Pişerken ara sıra kalan et suyunu katınız
Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırınız
Tuz ve karabiberle tatlandırınız
Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul