10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuclu Tırtıl Mantı-Yemek Tarifleri
Kullanılan malzemeler :Süre
yarım saat falan
Zorluk Derecesi:
azcık zor
Kaç Kişilik
6 kişilik
HAMURU ICIN MAZEMELER:
2 Yumurta
1,5 Su bardagi ilik su
2 yemek kasigi siviyag
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN MAZEMELER:
300gr Kiyma
3 Ortaboy havuc
1 Büyük sogan rendesi
3 Dis sarimsak
1 Tutam maydonoz
1 Cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber
Havucu kavurmak icin siviyag
Arzuya göre tuz
SERVISI ICIN:
500gr Yogurt
1 Dis sarimsak
Bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 Tatli kasigi kirmizi toz biber [*]1 Tatli kasigi pulbiber Tarifin HazırlanışıHAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi alin Tuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yogurarak 8 esit parcaya bölüp yuvarlayin Siz ic harci mazemelerini hazirlayana kadar dinlenmesi icin üzerine islak bez örterek bekletin
Siviyagda havuc rendesine tuz ve sarimsagi ekleyerek güzelce kavurun,sogumaya birakin Kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyin Rendelediginiz sogani ilave edin Tuzunu ayarlayip,sogumus olan havuclari ilave ederek güzelce yogurun
Hamurlari teker teker acarak resimde görüldügü gibi su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesin Ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatip,tirtil seklini verin
Yufkanin kenarlarindan artan yufka parcaciklarini ziyan etmemek icin bir sonraki acacaginiz hamura katarak diyer yufkanizi acin Hazirladiginiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza alin Yogurda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ederek karistirin
Tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin Önce yogurdu mantinin üzerine koyup,sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdirip,sicak servise sunun [*]Afiyet olsun
|
|
|