Konu
:
Çoban Payı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Payı-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Payı-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 75 g (5 çorba k
)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi
Tarif
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın
45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin
Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin
Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun
Sıcak olarak et suyunu ilave edin
Bir taşım kaynatın
Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin
Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın
Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn
Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın
Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün
Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Kabı fırından alın
Çoban Payı`nı üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul