Yalnız Mesajı Göster

Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi




Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi



Malzeme :

1 but
2 çay kaşığı un veya patates unu
1 – 2 kaşık yağ,
Tuz

Yapılışı :

1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara*retli ateşte pembe renkte kızartınız
2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere*de 15 – 20 dakika pişiriniz
3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz
4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz
5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı*rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka*lınlıkta dilimlere ayırınız
6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so*tesi koyunuz
7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz
8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz*la yağını alırız
9) Suyu atsşe koyup kaynatınız
10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz (Patates unuyla daha parlak olur)
11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz



Alıntı Yaparak Cevapla