Konu
:
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
Malzeme :
1 but
2 çay kaşığı un veya patates unu
1 – 2 kaşık yağ,
Tuz
Yapılışı :
1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara*retli ateşte pembe renkte kızartınız
2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere*de 15 – 20 dakika pişiriniz
3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz
4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz
5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı*rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka*lınlıkta dilimlere ayırınız
6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz
Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so*tesi koyunuz
7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz
8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz*la yağını alırız
9) Suyu atsşe koyup kaynatınız
10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz
(Patates unuyla daha parlak olur)
11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul