Yalnız Mesajı Göster

Çömlekte Et Yemeği-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlekte Et Yemeği-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 1,5 kg kemikli dana eti
• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan
• 1 baş sarımsak
• 2 çorba kaşığı sirke
• Tuz, karabiber, kimyon

Tarif
Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir

Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır

Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir

Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla