Konu
:
Çömlekte Et Yemeği-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çömlekte Et Yemeği-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çömlekte Et Yemeği-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 1,5 kg
kemikli dana eti
• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan
• 1 baş sarımsak
• 2 çorba kaşığı sirke
• Tuz, karabiber, kimyon
Tarif
Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir
Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur
Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir
Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır
1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır
Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir
Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul