10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Ve Kolay Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır
Lezzetli Ve Kolay Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır

Malzeme :
1 büyük kuzu ciğeri takımı,
3 yemek kaşığı yağ (tereyağ),
2 soğan,
2 demet taze soğan,
2 demet dereotu,
2 bardak su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz
Yapılış :
Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız Kuşbaşı şeklinde doğrayınız Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu*runuz Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko*yunuz Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız
Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko*yunuz Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız
Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yer*de kullanınız
|
|
|