Konu
:
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır
Sebzeli Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Sebzeli Kuzu Kol Sarma tarifi
Malzemeler :
750 gr kemiksiz kuzu kol
2 adet havuç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Tarif :
Fırını 180 oC' ye ayarlayınız
Havuçları temizleyip iri iri doğrayınız
6-7 dk
diri kıvamda kalacak şekilde haşlayınız
İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayınız
Üzerine tuz ve karabiber serpiniz
Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarınız
Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştiriniz
Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz
Pişen et sarmalarını fırın tepsisine diziniz
Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında 10-15 dk
kızarıncaya kadar pişiriniz
Dilimleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul